HUSET

Huset är ca 70 kvm stort och har under 2018 genomgått omfattande renoveringar både in- och utvändigt. Det välutrustade köket (med disk- och tvättmaskin) bjuder in till uppehåll i tillvaron, fantasifullt skapande av trerätters eller sena spelkvällar runt det stora bordet. I anslutning till köket finns ett mysigt vardagsrum samt två sovrum med dels en dubbelsäng (1,60m) samt två enkelsängar (0,90m). Från hallen når man även toaletten med dusch.

Trädgården erbjuder både sol och skugga i form av trevliga fruktträd av olika slag. Terrassen ligger i sydväst och är perfekt för eftermiddagsfikat.
För de yngsta gästerna erbjuder vi en gunga.

Givetvis är huset uppvärmt även under vintern så att man vid behov kan hyra huset då också.

Djur och rökning är ej tillåtet.

Skulle det kunna vara intressant med ett hus vid sjön? Kolla gärna på www.lakeviewskane.com

Vardagsrum

Badrum

Kök

Huset

Sovrummen

Trädgård med generös fruktväxt

OMGIVNINGEN

Sjörup är en idyllisk ort som är belägen 2,8km från populära Mossbystrand. Orten ligger mellan Abbekås (ca 7km) och Ystad (ca 13km).

Vid stranden finns ett litet fiskrökeri som oftast har öppet mellan mitten på juni till mitten på augusti. Där finns goda fiskrätter att tillaga till rimliga priser. Bara några meter vidare finns en kiosk som erbjuder bland annat glass, hamburgare och svensk husmanskost.

Fisken som ni ser i bildgalleriet är en gädda som våra gäster fiskade i sjön vid Svaneholm Slott ( ca. 1,7mil från Sjörup, nära Skurup). Där finns bl.a. Gädda, Sarv, Sutare och Abborre.
 

För att handla åker man närmst till Skivarp (ca. 4km), men givetvis även till Ystad.

Utflykter

I närheten av huset finns många utflyktsmål som är värda att besöka: Abbekås (Golfklubb), Ystad, Masvinsholms Slott, Kåseberga, Simrishamn, Kivik med musteri, Stens huvud samt Tosselilla Sommarland som exempel.

Till Smygehuk - Sveriges/Skandinaviens sydligaste udde - är det bara ca. 25km.  

För den som gillar dagsutflykter kan vi rekommendera ön Bornholm med färjan från Ystad samt städerna Malmö, Lund och Köpenhamn som man når från Svarte (ca 7km) med tåg. I Köpenhamn är ett tips den Blå Planet som är norra Europas största Akvarium samt Tivolit i centrum där man har möjlighet till en fartfylld dag.

Givetvis får man fiska i havet.

ÖVER PÅSKEN

Konstrunda i Skåne! ( Konstfestival: konstnärer visar upp sitt skapande)